Det Danske Spejderkorps

Mine arbejdsopgaver: Informationsarkitektur & UI/UX Design

Opgave: Bygge et nyt fleksibelt website til Det Danske Spejderkorps (DDS), med formålet: At gøre hverdagene lettere for alle danske spejdereledere. Med andre ord skulle det nye DDS.dk laves til spejderledernes foretrukne hjælpeværktøj fyldt med inspiration til aktiviteter, hjælp og vejledning til kommunikation, inspiration samt være organisationenes talerør ud til alle lederne. 

Bureau: AllerCP        År: 2016-2017        Kunde: Det Danske Spejderkorps

Ved hjælp af et omfattende analysearbejde, som blandt andet bestod i at interviewe en stor gruppe spejdere, samt afholdelse af 3 workshops (IA, UX og UI), havde vi de bedst mulige forudsætninger for at bygge det nye DDS.dk. Wireframe og UI-designet blev inden udvikling lavet som interaktive prototyper, så det kunne testes, analyseres og tilrettes inden udviklingsfasen.

 

Informationsarkitektur

Ud fra 4 opsatte personas kunne vi bygge de primære brugerrejser, brugerrejserne og en grundig kortsorterings øvelse af det gamle website, lagde grundstenene til den nye navigationsstruktur.

UX Design

Ud fra vores intensiv foranalyse, fik vi et godt overblik over hvilke funktioner DDS.dk, skulle indeholde. Arbejdet med brugerrejser, hjalps os med at prioritere elementer og funktioner så vi kunne forstå og tilrettelægge en række flows i wireframedesignet, så brugeren bliver præsenteret for det rigtige på det rigtige tidspunkt.

UI Design

Look & Feel til det nye DDS.dk blev lavet ud fra en UI inspirations workshop. Med respekt for spejdernes designguide og uden de sædvanlige spejder klicheer som snobrød og råbåndsknob blev der bygget en ny og moderne styleguide, hvor fonte, farver og designelementer kan holde mange år frem.  

Team
Udvikling: Reload
Digital Strateg: Katrine Emme Thielke
User Interface Design: Lærke Skree, Peter Monrad og Jonas Eilsø
User Experience Design: Jonas Eilsø
Informationsarkitektur: Jonas Eilsø